Mathea i skogen

Mathea og Rocky. Privat foto

Med master i naturforvaltning

Mathea Sætre Liberg er 26 år, har 4 hunder og en master i naturforvaltning fra Ås.  Fra april har Mathea vært ansatt hos oss i Trysilvassdragets Skogeierlag, og er et viktig medlem i vårt arbeid for å utvikle og bidra til høyere kompetanse på utmarksforvaltning og fiskeforvaltning. 

I Trysil er det et økende behov for folk med kompetanse innen utmark og kanskje spesielt på fiske da dette er et satsningsområde i regionen. 

Fokuset på laks gjennom prosjektet «Vänerlaksens fria gång», og satsning på gjeddeturisme er viktig  i så måte.  Gjennom sin mastergrad med fordypning innen fagfeltene vilt og fisk viser Trysilvassdragets Skogeierlag nå at vi satser på kompetanse innefor fisk og utmarksforvaltning.  

Hun trives aller best ute, og da helst på jakt etter fugl eller rådyr. Å være ute i naturen gir en ro man ikke finner andre steder mener hun. Mathea har vært ute hele livet, og er ganske så sikker på at hennes egen frilufts og jaktinteresse kommer av alle turer ut med familien i oppveksten. Et av hennes mål er å kunne videreføre gleden av å være ute i naturen til barn og unge i Trysil og Engerdal.

 

Har over 40 koiedøgn i 2019

Mathea er født og oppvokst i Innbygda, men trives nok aller best ute i koia i Sølendalen i Rendalen. En av kriteriene hennes for å begynne her i Trysilvassdragets Skogeierlag var at hun fikk mulighet og frihet til å være masse ute. Så i februar og mars 2019 tilbragte Mathea i koia sammen med hundene. Vil du se mer av hennes liv i koia kan du følge henne på hennes instagram konto: mathea_i_skogen.

Det grønne kontoret

Nå er vi veldig glade for å ha Mathea tilbake til Skogbrukets hus der hun sitter på sitt nyoppussede kontor. Engasjert, ivrig og kunnskapsrik!  

Ønsker du at Mathea skal skrive driftsplaner og forvaltningsplaner innenfor natur, jakt og fiskeforvaltning så finner du henne på kontoret med den grønne veggen i Storgata 13, midt i Trysil Sentrum!

mathea@trysilvassdraget.no