På kurs med turistintreprenøren Marcus Eldh

 
Marcus Eldh tenner bål ute på guidekurs. Foto: Kristian Bjørnstad, TVS

 

1. – 2. desember 2018 møttes 8 norske og svenske guider fra SITE regionen på Smidgården i Sverige for å øke sin kunnskap om naturbasert reiseliv. Trysilvassdragets Skogeierlag var teknisk arrangør av arrangementet på vegne av interreg prosjektet SITE.

SITE inne i sitt tredje år

SITE er et interreg prosjekt som eies av kommunene Sälen, Idre, Trysil og Engerdal. Prosjektet har flere fokusområder, hvorav ett av disse er å utvikle og legge til rette for flere og bedre opplevelser med utgangspunkt i naturbaserte opplevelser i vår region.

 SITE regionen byr på mange naturattraksjoner og spennende historier. Det er dette potensialet som nå utvikles mer gjennom SITE samarbeidet som har bygget opp et grenseoverskridende guidenettverk med flere titalls deltakere gjennom flere år.
 

Prisbelønt kursleder

Den prisbelønte turistentreprenøren Marcus Eldh i Wild Sweden, underviste om pakking og prising til internasjonale naturinteresserte målgrupper. Deltakerne fikk ideer til nye opplevelser de vil utvikle videre i sine egne bedrifter.

Internasjonale gjester

Mange detaljer skal fungere når en tar med internasjonale gjester ut i vår natur. For å kunne ønske nye gjester velkommen jobbet SITE guidene med praktiske guideferdigheter. Markus Eldh fortalte om sine erfaringer med elgsafari i svenske skoger og viste praktiske tips rettet mot internasjonale gjester.

Interpretasjon, nyttig i guiding

Den andre kurslederen, Kristian Bjørnstad, utviklingsleder og guidetrainer fra Trysilvassdragets Skogeierlag trente deltakerne i teknikker for god naturveiledning. Interpretasjon er en av disse teknikkene, og Kristian som er den eneste godkjente guidetreneren i Norge innenfor interpretasjon. Interpretasjon er en formidlingsteknikk som skaper en merverdi for natur- og kulturarv opplevelser og produkter. På vår nettside interpretasjon.no kan du lære mer om teknikken.

 

SITE gir økt samarbeid

SITE prosjektets satsing på utvikling av guidenettverk og kompetanse i SITE regionen gir økt samarbeid mellom guider og nye naturbaserte opplevelser tilpasset nye internasjonale gjester. Dette vil bidra til å  styrke verdiskapingen i regionen i lang tid fremover. 

 

Har du lyst til å være med på lignende kurs, eller bli en del av SITE nettverket? Kontakt Kristian Bjørnstad kristian@trysilvassdraget.no